Félegyházi Balázs

 

Blog

Varázslatos esti torna volt. A délelőtti zord időjárás ellenére sokan eljöttek, és az első mozdulatoknál a nap előbújt a felhők mögül, ránk mosolygott és tette ezt mindaddig míg nyugovóra nem tért.

Idén nyáron indított tornasorozatomhoz szeretnék segítséget nyújtani, hogy mivel is érdemes készülni ahhoz, hogy a szabadtéri torna felhőtlen legyen. A szabadtéri mozgás bizonyítottan stresszoldó hatású, ám egy nem megfelelő ruházat vagy egy hiányzó kellék tud ezen a hatáson csökkenteni ;-) 

Sokféleképpen lehet használni a WuShuang DaoYint: van, aki hetente egyszer-kétszer eljön tornázni, majd boldogan kisimulva visszatér az életébe. Van, aki többször is eljön, mert hiányozna neki, ha nem tenné. Azután van, aki otthon is nekiveselkedik egy-egy gyakorlatnak, amit különösen szeret, vagy amiről úgy tapasztalta, hogy bizonyos problémáit-fájdalmait hatékonyan orvosolhatja vele.

A derékfájás végigkísérte az életemet kora kamaszkoromtól kezdve. Ekkor még nem a túlhajszolt felnőttek mozgásszegény életmódja vagy a görbe tartás vezetett fájdalomhoz, hanem éppen az élsportnak nevezett gerincgyilkosság, amit szemérmes módon atlétikának neveztek.

Örömmel jelentem, hogy mától SZÉP kártyával is lehet fizetni a kínai gerinctorna órákon.

Az életünk a fejlődésről szól. Fejleszthetjük az agyunkat, a zongoratudásunkat, bankszámlánkat, de ami minden embert összeköt, az a testünk folyamatos fejlesztésének szükségessége. Bármibe fogunk a legfontosabb, hogy ésszel és nem utolsó sorban szívvel csináljuk azt.

Örömmel jelentem, hogy a nagy igényre való tekintettel bővült a szolgáltatásaim listája.

Ötven év, súlyos elhízottság (bőven száz kiló fölött), dohányzás, mozgásszegény életmód, ízületi problémák tömkelege, magas vérnyomás, depresszió, egyszóval ramaty halmazállapot. Ismerős? Én ebben éltem. Éreztem, hogy nem lesz ez így jó, hogy pontosan két út áll előttem: vagy a kanapén jajgatva várom a halált, vagy nem.