WuShuang DaoYin kínai gerinctorna

A WuShuang DaoYin a több mint 2500 éves múltra visszatekintő mozgásos QiQong – a DaoYin (ejtsd taojin) -, és ezzel együtt a Hagyományos Kínai Orvoslás elméleteit ötvözi a mai nyugati orvostudomány ismereteivel. A foglalkozásokon életmód tanácsok is lehangzanak különböző témakörben.

WuShuang DaoYin kínai gerinctorna

Kinek ajánlott a kínai gerinctorna?

Kortól nemtől függetlenül mindenkinek, aki ülő vagy álló munkát végez, stresszes környezetben teljesít. Visszatérő fej, nyak, hát vagy deréktáji fájdalom, gerincsérv, gerincferdülés, scheuermann kór, befagyott váll szindróma esetén. Mozgáshiányos életmódot felszámolóknak aktív sportot megelőzően.

Ha nincs gerincproblémád, de szereted a taiji-t, a jógát és más olyan mozgásokat, ahol határokat feszegeted, de nem súlyokkal, megerőltetéssel, hanem a mozgás tartományban, koordinációban, koncentrációban, akkor tetszeni fognak az egyedi kínai gerinctorna gyakorlatok, melyet egyre többen választanak rendszeres mozgásnak.

Miért van erre szükségem?

Testünk jelenlegi felépítése az elmúlt több mint egy millió év alatt a mozgásnak köszönhetően alakult ki. Ahhoz, hogy a szerveink a működéshez megfelelő mennyiségű vért, az ízületi porcok az életben maradásukhoz elegendő tápanyagot kapjanak, mozgásra van szükség. A mai alapvetően mozgáshiányos életmód következtében a legveszélyeztetettebb testrészünk a gerinc. Nem elegendő, vagy a gerincet nem megfelelőlen megcélzó mozgás következtében a hátizmok elgyengülnek, csigolyák között a porckorongok nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, dehidratáltá válnak, elvékonyodnak, az élettartamuk csökken. Ez egy hosszú és alattomos folyamat, hiszen az esetek nagy részében fájdalom nem mutatkozik mégis a gerinc degeneratív elváltozása már látható a MRI vagy CT felvételen,és már egy mozgásszegmentum károsodása is megváltoztatja a gerinc statikáját, minek következtében a gerinc más szakaszaira a megszokottnál több terhelés jut, ahol a további problémák kialakulásának kockázata megnő.

Milyen megoldást nyújt a WuShuang DaoYin kínai gerinctorna?

Míg más mozgásformák a gerinc melletti izmokat erősítve tehermentesítik a gerincet és szüntetik meg a fájdalmat, a WuShuang DaoYin célja a gerinc degeneratív elváltozásainak felszámolása, a mozgástartomány kiterjesztése és az izmok rugalmassá tétele. Hatékony terápia a megváltozott élettani görbületek, funkcionális scoliosis (gerincferdülés), discus hernia (porckorongsérv, vagy gerincsérv) helyreállításához. Csökkenti a kialakulóban lévő scheuermann kór és struktúrális scoliosis (csigolyadeformációval járó gerincferdülés) végső súlyossági fokát. Schmorl hernia (schmorl csomó), lezajlott scheuermann, struktúrális scoliosis tüneteit csökkenti.

Gerinctorna otthon Masszázs

Akinek már segített a kínai gerinctorna: Túl a nehezén – életmódváltás testközelből

Hogy zajlik egy kínai gerinctorna foglalkozás?

A torna egész ideje alatt kellemes zene szól, mely segítségével könnyebb elérni azt az ellazultságot, ami a mozdulatok hatékonyságát segíti. Még egy nehezebb nap után is már pár perc alatt a stressz elillan, a társaság felenged és egy általános jókedv lesz úrrá a résztvevőkön. A csoportos foglalkozás első részében álló gyakorlatokkal, folyamatosan mozogva, nyaktól a derékig haladva végzünk különböző mozdulatokat a gerinc minden szakaszára figyelmet fordítva. A módszer minden mozgásszervi problémára többféle gyakorlatot biztosít, ezért a foglalkozások egyediek, változatosak. Ezt követően a földön fekve, különféle nyújtó, csavaró mozdulatokkal igyekszünk a csigolyákat rendezni, majd a földön maradva 5-10 perces zenés relaxációval zárjuk a foglalkozást. Haladóbb csoportoknál az álló és fekvő foglalkozások között a WuShuang DaoYin 12 ín-izom meridián gyakorlatait is végezzük, ezzel téve teljessé a terápiát. A személyes foglalkozások alkalmával van lehetőség személyre szabott egyes problémákat megcélzó kezelésekre.

A tornán eszközöket nem használunk, a mozgások erősségét, dinamikáját mindenki maga választja meg.< Torna időpontokKérdés / Bejelentkezés >

Mindig mozgásban!
Itt láthatod, hogy épp mi történik velem, mivel foglalkozom, milyen frissítések kerültek ki az oldalamra.