Bár gyermekkorom óta szerves része az életemnek a mozgás, tanulmányaim után Én is beszálltam a verseny szféra mókuskerekébe. 12 évig a munka, az elérhető eredmények és ezzel együtt a pénz határozta meg az életemet. Aztán megismertem egy mindaddig számomra félreértett mozgásformát a Taijit (tai chi), és minden megváltozott.


Félegyházi Balázs vagyok, 2016 óta tartok csoportos és egyéni kínai gerinctorna foglalkozásokat, 2017 óta masszőrként is tevékenykedem.
Eredeti szakmámat tekintve informatikus vagyok, ugyanazt az életmódot folytattam mint sokan, akik hozzám fordulnak segítségért. Az elmúlt években Han Kui Yuan mester taiji edzésein betekintést nyerhettem a Hagyományos Kínai Orvoslás és a kínai filozófia, több ezer éves megfigyeléseken, megtapasztalásokon alapuló tudásanyagába. Ezen megfigyelések - a világról, a természetről és benne az emberről -, a nyugati civilizáció - köztük Magyarország - gyökereiben is fellelhető, ám az évszázadok során feledésbe merült. Meglátásom szerint ez az a tudás, aminek a segítségével az átlag nyugati ember megkapja azt, ami az életéből hiányzik - hogy pontosan mit, ez egyénenként változó -, de legegyszerűbben úgy tudom meghatározni, hogy fejlődés és függetlenség. Annak a skálája széles, hogy pontosan mik azok a tényezők, amik a fejlődésünket nehezítik és miktől függünk manapság és hogy a függetlenség az kinek mit jelent pontosan. Számomra a függetlenség egyik legjobb példája, hogy a taijit gyakorló - és a mögötte álló tudásanyagot alkalmazó - ember öregkorában is önmagát ellátni képes és teljes értékű életet él. 

Svédmasszázs

A svédmasszázs az egyik legelterjedtebb masszázsterápia napjainkban, és hatékony kiegészítője a tornának. Az elérhető szolgáltatásokról, akár tornával egybekötött személyes terápiákról olvashatsz a masszázs oldalamon.

Masszázs

Ami azonban számomra hiányzott a képletből az az, hogy akik eljutnak az életük olyan szakaszába, hogy visszahozzák a mozgást az életükbe, azok gyakorlatilag a fél életüket végig ülték és gyakorlás előtt is, után is ülnek a munkahelyen, kocsiban, otthon. Ezáltal a tartóizmaik és gerincük állapota nem nyújt megfelelő alapot a mozgáshoz. Én is így jártam és ennél a pontnál elkezdtem keresni a megoldást - természetesen elsőként a kínai orvoslás mozgásgyógyászata között keresgéltem -  és rátaláltam egy igazán különleges mozgásterápiára a WuShuang DaoYin kínai gerinctornára, amit Balogh Attila a kínai és a nyugati orvoslási ismeretekből alakított ki. Az általa alapított Kínai Gyógymódok Akadémiáján tanultam a módszert és annak terápiás alkalmazását. 

Célom, hogy minél több embert támogassak a munkában, mely a gyógyuláshoz vezet; hozzásegítsem őket a stabil alapokhoz, testi fejlődéshez és hogy megismertessem velük / visszaadjam nekik a mozgás szeretetét.