Bár gyermekkorom óta szerves része az életemnek a mozgás, tanulmányaim után Én is beszálltam a verseny szféra mókuskerekébe. 12 évig a munka, az elérhető eredmények és ezzel együtt a pénz határozta meg az életemet. Aztán megismertem egy mindaddig számomra félreértett mozgásformát a Taijit (tai chi), és minden megváltozott.


Az elmúlt években Han Kui Yuan mester edzésein alkalmam volt megtapasztalni, hogy a Hagyományos Kínai Orvoslás és a kínai filozófia, valójában egy több ezer éves megfigyeléseken, megtapasztalásokon alapuló tudásanyag - a világról, a természetről és benne az emberről -, ami a nyugati civilizáció - köztük Magyarország - gyökereiben is fellelhető, ám az évszázadok során feledésbe merült. Meglátásom szerint ez az a tudás, aminek a segítségével az átlag nyugati ember megkapja azt, ami az életéből hiányzik - hogy pontosan mit, ez egyénenként változó -, de legegyszerűbben úgy tudom meghatározni, hogy fejlődés és függetlenség. Annak a skálája széles, hogy pontosan mik azok a tényezők, amik a fejlődésünket nehezítik és miktől függünk manapság és hogy a függetlenség az kinek mit jelent pontosan. Számomra a függetlenség egyik legjobb példája, hogy a taijit gyakorló - és a mögötte álló tudásanyagot alkalmazó - ember öregkorában is önmagát ellátni képes és teljes értékű életet él. 

Ami azonban számomra hiányzott a képletből az az, hogy akik eljutnak az életük olyan szakaszába, hogy visszahozzák a mozgást az életükbe, azok gyakorlatilag a fél életüket végig ülték és gyakorlás előtt is, után is ülnek a munkahelyen, kocsiban, otthon. Ezáltal a tartóizmaik és gerincük állapota nem nyújt megfelelő alapot a mozgáshoz. Én is így jártam és ennél a pontnál elkezdtem keresni a megoldást - természetesen elsőként a kínai orvoslás mozgásgyógyászata között keresgéltem -  és rátaláltam egy igazán különleges mozgásterápiára a WuShuang DaoYin kínai gerinctornára, amit Balogh Attila a kínai és a nyugati orvoslási ismeretekből alakított ki. Az általa alapított Kínai Gyógymódok Akadémiáján tanultam és tanulom jelenleg is a módszert és annak terápiás alkalmazását. 

Célom, hogy minél több embert támogassak a munkában, mely a gyógyuláshoz vezet; hozzásegítsem őket a stabil alapokhoz, testi fejlődéshez és hogy megismertessem velük / visszaadjam nekik a mozgás szeretetét.