Napfény és autentikus mozdulatok – egy felejthetetlen szezonnyitó torna Pécelen

Varázslatos esti torna volt. A délelőtti zord időjárás ellenére sokan eljöttek, és az első mozdulatoknál a nap előbújt a felhők mögül, ránk mosolygott és tette ezt mindaddig míg nyugovóra nem tért.

Május 7-én Kedden megtartottam az első szabadtéri tornát Pécelen, mely egyben a nyári szezon megnyitó foglalkozása volt. Délelőtt és napközben Én is aggódtam egy kicsit, hogy milyen időjárás lesz este, de folyamatosan frissítve a különböző előrejelzéseket arra jutottam, hogy még a legrosszabb esetben is csak annyira lesz hideg, amiben még éppen lehet tornázni a szabadban. Persze kompromisszumok voltak, hiszen a természettel való együttélés, együtt mozgás nem arról szól, hogy valamit eldöntöttem, és akkor csak azért is megcsinálom, hanem alkalmazkodunk a változó körülményekhez először tudatilag, majd a testünk is követi ezt, és közben fejlődik. Ennek tükrében már jó előre jeleztem, hogy valószínűleg a kocsibeállón állunk majd és nem lesznek földön fekvő gyakorlatok.

Az első meglepetés megérkezéskor ért, mikor bementem a Mocorgó Kuckó kertjébe. Nyitott kapu és gyönyörű szép zöldfelület fogadott, mely arra is alkalmas volt, hogy rámenjünk. Aztán megérkeztek a főszereplők is. Nők, férfiak, érdeklődők, támogatók és olyanok is akik már úgy jöttek, hogy tudják, hogy egész nyáron itt lesznek, amikor csak tehetik. Ami közös volt bennük az, hogy mindannyian nyitottak voltak az üzenetemre: a szabadtéri torna az igazi életmódmegőrzés.

Fejkörzéseket követően hosszú napok óta először a nap is előbújt rejtekéből, ránk mosolygott és követte végig a tornát. Mivel az enyhén nedves hideg földre nem feküdhettünk le, a WuShuang DaoYin álló gyakorlataival vittük végig a 90 percet. Volt köztük könnyű és nehezebben végrehajtható gyakorlat, mindenki nagyon ügyes volt így előkerült pár haladó mozdulat is. A megnyitó lényege az volt, hogy adjak egy átfogó képet a tornáról, ha valami nem ment tökéletesen az csupán egy jelzés volt arra, ki mely mozdulatok gyakorlásából szerzi majd a legtöbb előnyt. Ezzel együtt kicsit intenzívebbre sikerült az esti foglalkozás, de remélem, hogy reggel mindenki olyan kisimultan és energiával telve kezdte meg a napot mint Én.

Ezzel a fantasztikus élménnyel kezdődött a 2019 évi szabadtéri torna szezon, és minden kedd este volt Pécelen és Budapest különböző parkjaiban torna egészen iskolakezdésig.

Kövesd a facebook oldalamat, ha szeretnél a szabadban tornázni velem. Várlak szeretettel!

Mindig mozgásban!
Itt láthatod, hogy épp mi történik velem, mivel foglalkozom, milyen frissítések kerültek ki az oldalamra.